ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
WEB TV
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

26.03.2011

Διαγώνισμα στα Πολιτικά

 

Διαγώνισμα στα Πολιτικά του Αριστοτέλη γράφουν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες της Γ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Με το διαγώνισμα αυτό ολοκληρώνεται η σειρά των βασικών διαγωνισμάτων και στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Μαζί με τα θέματα του διδαγμένου κειμένου οι μαθητές μας θα αντιμετωπίσουν και θέματα αδίδακτου, συνοδευόμενου από ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού, προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη δοκιμασία ενόψει της εξεταστικής περιόδου που θα ξεκινήσει σε λιγότερο από δύο μήνες!

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής σειράς των τρίωρων δοκιμασιών στο μάθημα των Αρχαίων και ενώ, την ίδια στιγμή, η επανάληψη της εξεταστέας ύλης του μαθήματος προχωρά με γοργούς ρυθμούς, οι μαθητές μας θα αντιμετωπίσουν σύντομα τα πρώτα διαγωνίσματα προσομοίωσης, τα οποία θα αποτελέσουν και τη γενική πρόβα για τις εξετάσεις.

Η δοκιμασία αυτή προστίθεται στον αριθμό των διαγωνισμάτων που οι μαθητές μας έχουν ήδη ολοκληρώσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει (χωρίς βέβαια να συμπεριλαμβάνονται στα παρακάτω στατιστικά τα τακτικά εβδομαδιαία τεστ σε κάθε μάθημα ξεχωριστά):

- 8 διαγωνίσματα στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης,

- 7 διαγωνίσματα στην Ιστορία Κατεύθυνσης,

- 7 διαγωνίσματα στα Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης,

- 3 διαγωνίσματα στα Λατινικά Κατεύθυνσης και

- 2 διαγωνίσματα στην Έκθεση Γενικής Παιδείας.

Πολλές φορές, ακόμα και οι ίδιοι οι υποψήφιοι της Γ Λυκείου μας ρωτούν γιατί είναι ανάγκη να δημοσιεύονται τα στατιστικά στοιχεία με τις τρίωρες δοκιμασίες που έχουν διεκπεραιωθεί στα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Η εξήγηση είναι απλή. Οι τρίωρες δοκιμασίες που έχει ολοκληρώσει ένας υποψήφιος αποτελούν τον καθρέφτη της προετοιμασίας του! Χωρίς την πρακτική εμπειρία που προσφέρουν αυτές οι δοκιμασίες, οι υποψηφίοι των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι σα να πηγαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς καν προθέρμανση, για να μην πούμε και χωρίς καν προπόνηση.

Είναι φυσικό ότι το πρόγραμμα των τρίωρων δοκιμασιών επιβαρύνει τους μαθητές μας με υπερβολικές υποχρεώσεις και διάβασμα, όμως οι θετικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας φαίνονται κυρίως κατά την διάρκεια της επανάληψης της ύλης που ξεκινά από το Φεβρουάριο. Ακόμα περισσότερο, όμως, τα οφέλη των συνεχών τρίωρων διαγωνισμάτων φαίνονται στην άνεση, με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αντιμετωπίζουν τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων του Μαίου.

Πράγματι, οφείλω να εξομολογηθώ ότι στενοχωριέμαι αφάνταστα, όταν ένας υποψήφιος μου λέει ότι έχει γράψει μόλις ένα ή και κανένα φροντιστηριακό διαγώνισμα σε ένα μάθημα κατά την διάρκεια της φροντιστηριακής χρονιάς! Διότι απλούστατα γνωρίζω ότι αυτός ο υποψήφιος δεν είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί πάνω σε δοκιμασίες που προσομοιώνουν την διαδικασία των Εξετάσεων με τον πιο απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο. Και είναι δεδομένο ότι αυτός ο υποψήφιος, όταν θα μπει στην αφετηρία του... "αγωνίσματος" των Πανελλαδικών, ουσιαστικά θα ξεκινήσει πίσω από τους άλλους ανταγωνιστές του! Γι' αυτό το λόγο, εμείς στα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ είμαστε υπερήφανοι που ακολουθούμε αυτό που η πρακτική εμπειρία έχει αναδείξει ως ορθή προετοιμασία για έναν υποψήφιο των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Για περισσότερες γνώμες πάνω σ' αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε τις εμπειρίες των ίδιων των παιδιών που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμά μας πατώντας εδώ!

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
 

Copyright © 2010 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Διαχείριση ιστοτόπου: Δημήτρης Περβολιανάκης
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η με
οποιονδήποτε τρόπο ή οποιοδήποτε μέσο επανέκδοσή του, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς προηγούμενη άδεια του διαχειριστή.