ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
WEB TV
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

23.05.2014

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης παρουσιάζουμε σήμερα! Τα προτεινόμενα θέματα αφορούν το τρίτο (σ. 116, 137-169) και το τέταρτο (σ. 206-220) κεφάλαιο της διδακτέας και εξεταστέας ύλης ... Διαβάστε παρακάτω.

 

18.05.2014

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης παρουσιάζουμε σήμερα! Τα προτεινόμενα θέματα αφορούν το πρώτο (σ. 42-54), το δεύτερο (σ. 70-98) και το τελευταίο (σ. 245-254) κεφάλαιο της διδακτέας και εξεταστέας ύλης ... Διαβάστε παρακάτω.

 

03.05.2014

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Η πρόοδος της ψηφιακής τεχνολογίας έχει δημιουργήσει πλήθος νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών για το σύγχρονο άνθρωπο. Στον αντίποδα αυτή η ψηφιακή εξέλιξη έχει οδηγήσει στο φαινόμενο της δικτυοκατάθλιψης και του ηλεκτρονικού εγκλωβισμού που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα κυρίως των νέων ανθρώπων. Διαβάστε παρακάτω.

 

15.03.2013

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Ένα ολοκαίνουριο κριτήριο αξιολόγησης για τα Λατινικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου παρουσιάζουν σήμερα τα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του philologika.gr. Για τη δημιουργία του κριτηρίου αξιοποιήθηκαν τα κείμενο 23 και 24 της διδακτέας και εξεταστέας ύλης του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Λατινικών. Διαβάστε παρακάτω.

 

03.03.2013

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου δημοσιεύουμε σήμερα στο philologika.gr! Τα προτεινόμενα θέματα αποτελούν μια επιλεκτική συγκέντρωση σημαντικών σημείων ολόκληρης της διδακτέας και εξεταστέας ύλης ... Διαβάστε παρακάτω.

 

11.02.2013

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Το Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν το θάνατό του, ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε ένα άρθρο για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με θέμα την αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Το κείμενο αυτό σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και μάς βοηθά να συνθέσουμε τα σημερινά προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Έκθεσης Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου. Διαβάστε παρακάτω.

 

19.05.2012

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Μία από τις πιο επίκαιρες και κατά συνέπεια ιδιαίτερα σημαντικές θεματικές ενότητες στην εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Έκθεσης Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου είναι η οικονομική και η παρεπόμενη ηθική κρίση που ταλαιπωρεί το σημερινό άνθρωπο. Το philologika.gr, σε συνεργασία με τα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, παρουσιάζει σήμερα ένα ολοκαίνουριο κριτήριο αξιολόγησης για μια θεματική ενότητα που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που ξεκινούν μεθαύριο. Διαβάστε παρακάτω.

 

13.05.2012

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου παρουσιάζουμε σήμερα στο philologika.gr! Αντικείμενο εξέτασης του τρίωρου κριτηρίου αξιολόγησης αποτελούν επιλεγμένα θέματα, ιδιαίτερα σημαντικά για τις εφετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις ... Διαβάστε παρακάτω.

 

12.05.2012

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου παρουσιάζουμε σήμερα στο philologika.gr! Αντικείμενο εξέτασης του τρίωρου κριτηρίου αξιολόγησης αποτελούν επιλεγμένα θέματα, ιδιαίτερα σημαντικά για τις εφετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις ... Διαβάστε παρακάτω.

 

09.05.2012

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Σήμερα στο philologika.gr επιχειρούμε να προβλέψουμε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς παρουσιάζουμε ολοκαίνουρια προτεινόμενα θέματα για τον «Κρητικό» του Διονύσιου Σολωμού. Διαβάστε παρακάτω.

 

10.03.2012

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Στόν Νίκο Ε... 1949» αποτελεί το αντικείμενο των προτεινόμενων θεμάτων που παρουσιάζει σήμερα το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr! Διαβάστε παρακάτω.

 

16.02.2012

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Μία από τις σημαντικότερες θεματικές ενότητες στην εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Έκθεσης Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου και παράλληλα ένα από τα πλέον επίκαιρα ζητήματα προβληματισμού στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα είναι το λεγόμενο «δημοκρατικό έλλειμμα». Το philologika.gr, σε συνεργασία με τα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, παρουσιάζει σήμερα ένα ολοκαίνουριο κριτήριο αξιολόγησης για την εξαιρετικά σημαντική και επίκαιρη αυτή θεματική ενότητα, βασισμένο σ' ένα κείμενο του Κ. Τσουκαλά από το μακρινό... 2001, επίκαιρο σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Διαβάστε παρακάτω.

 

22.01.2012

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία

Αναδημοσιεύουμε σήμερα δύο (2) κριτήρια αξιολόγησης που έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν για το μάθημα της Ιστορίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Από τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριος 2012) το philologika.gr θα δημοσιεύει σε τακτά διαστήμα ολοκαίνουρια θέματα για όλα τα εξεταζόμενα φιλολογικα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των υποψηφίων του 2012. Διαβάστε παρακάτω.

 

13.01.2012

Προτεινόμενα θέματα για τη Λογοτεχνία

Αναδημοσιεύουμε σήμερα με συγκεντρωτικό τρόπο τα προτεινόμενα θέματα που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν για το μάθημα της Λογοτεχνίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Συνολικά, πρόκειται για έξι (6) κριτήρια αξιολόγησης που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της εξεταστέας ύλης των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αυτή έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω.

 

14.12.2011

Προτεινόμενα θέματα για τα Λατινικά

Αναδημοσιεύουμε σήμερα με συγκεντρωτικό τρόπο και με σειρά κατάταξης σύμφωνα με τη σχολική ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων τα θέματα που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν ως προτεινόμενα για το μάθημα των Λατινικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Διαβάστε παρακάτω.

 

18.11.2011

Προτεινόμενα θέματα για την Έκθεση

Αναδημοσιεύουμε σήμερα με συγκεντρωτικό τρόπο και με σειρά ημερολογιακής κατάταξης τα θέματα που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν ως προτεινόμενα για το μάθημα της Έκθεσης Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου. Διαβάστε παρακάτω.

 

05.11.2011

Προτεινόμενα θέματα για το διδαγμένο της Γ Λυκείου

Αναδημοσιεύουμε σήμερα με συγκεντρωτικό τρόπο και με σειρά ημερολογιακής κατάταξης τα θέματα που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν ως προτεινόμενα για την διδακτέα και εξεταστέα ύλη του διδαγμένου κειμένου στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ Λυκείου. Διαβάστε παρακάτω.

 

10.05.2011

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης παρουσιάζουμε και σήμερα. Τα προτεινόμενα θέματα αφορούν το τρίτο (σ. 116-169) και το τέταρτο (σ. 206-220) κεφάλαιο της διδακτέας και εξεταστέας ύλης του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Ιστορίας Κατεύθυνσης! Διαβάστε παρακάτω.

 

09.05.2011

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την Ιστορία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης παρουσιάζουμε σήμερα. Τα προτεινόμενα θέματα αφορούν το πρώτο (σ. 42-54), το δεύτερο (σ. 70-98) και το τελευταίο (σ. 245-254) κεφάλαιο της διδακτέας και εξεταστέας ύλης του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Ιστορίας! Διαβάστε παρακάτω.

 

08.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

06.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το αριστουργηματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Όνειρο στο κύμα» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

05.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Ποίηση 1948» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

04.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ο Κρητικός» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

03.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη «Μόνο γιατί μ' αγάπησες» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

02.05.2011

Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για μία εβδομάδα περίπου το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα για το μάθημα της Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης! Τα σημερινά θέματα αφορούν το ποίημα του Γιώργη Παυλόπουλου «Τα Αντικλείδια» ... Διαβάστε παρακάτω.

 

25.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

23.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

21.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

19.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

18.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

16.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

15.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

14.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

12.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

11.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

10.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

08.04.2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο μάθημα των Λατινικών δεν είναι εύκολο να γίνει πρόβλεψη για τα κείμενα που θα δοθούν για εξέταση στις Πανελλήνιες, διότι όλα τα κείμενα έχουν, λίγο ή πολύ, τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγούν από την εξεταστική επιτροπή! Γι' αυτό το λόγο το φροντιστηριακό κέντρο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ μέσω του δικτυακού κόμβου philologika.gr, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και για δύο εβδομάδες περίπου, θα παρουσιάζει προτεινόμενα θέματα που θα καλύψουν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του Υπουργείου Παιδείας ... Διαβάστε παρακάτω.

 

18.03.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Ένα από τα ειδικότερα θέματα της εξεταστέας ύλης στο μάθημα της Έκθεσης Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου είναι το ζήτημα της θανατικής ποινής. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, για να εμφανιστεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως για τον υποψήφιο των Πανελληνίων, που προετοιμάζεται να γράψει Έκθεση, το θέμα της θανατικής ποινής μπορεί να προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να έρθει σε επαφή μ' έναν καθαρά ανθρωπιστικό τρόπο σκέψης. Διαβάστε παρακάτω.

 

08.03.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης παρουσιάζουμε προτεινόμενα θέματα που σχετίζονται με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και την αξία της «μουσειακής παιδείας». Διαβάστε παρακάτω.

 

02.03.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί το θεματικό αντικείμενο των προτεινόμενων θεμάτων που παρουσιάζουμε σήμερα! Εδώ και δύο περίπου δεκαετίες έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης των τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση, όμως τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον αυτό έχει κορυφωθεί λόγω ... Διαβάστε παρακάτω.

 

23.02.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Η αδιαφορία του σύγχρονου πολίτη για τα κοινά και γενικότερα η κρίση του δημοκρατικού πολιτεύματος αποτελούν το θεματικό αντικείμενο των προτεινόμενων θεμάτων που παρουσιάζουμε σήμερα για την Έκθεση Γενικής Παιδείας της Γ Λυκείου. Εδώ και πολλά χρόνια οι εξεταστικές επιτροπές των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφεύγουν να θέσουν ζητούμενα σχετικά με το πρόβλημα της δημοκρατικής συμμετοχής και ... Διαβάστε παρακάτω.

 

16.02.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Στη θεματική ενότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το σχολικό βιβλίο της Έκθεσης Γ Λυκείου αποδίδει μεγάλη βαρύτητα. Παράλληλα, το ζήτημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι πολιτικές επιλογές της κεντρικής εξουσίας αφαιρούν από την πλειοψηφία των ανθρώπων κεκτημένα δεκαετιών. Διαβάστε παρακάτω.

 

04.02.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Τα προτεινόμενα θέματα που παρουσιάζουμε σήμερα έχουν σχέση με τα οφέλη και τους κινδύνους του διαδικτύου. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο ηλεκτρονικής πληροφόρησης και επικοινωνίας που είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή που παράγει θέματα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ... Διαβάστε παρακάτω.

 

28.01.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Στο οικολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης αναφέρονται τα προτεινόμενα θέματα που παρουσιάζουμε σήμερα. Διαβάστε παρακάτω.

 

 

26.01.2011

Έκθεση Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου

Η θεματική ενότητα της παγκοσμιοποίησης και των διακρατικών σχέσεων αποτελεί σχεδόν κάθε χρόνο μια από τις πιο πιθανές πηγές ζητουμένων ... Διαβάστε παρακάτω.

 

 

09.12.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για τις ενότητες 15 και 16 από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη (Γ1, 1-4/6/12) δημοσιεύουμε σήμερα! Διαβάστε παρακάτω.

 

 

07.12.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την ενότητα 5 των Ηθικών Νικομαχείων του Αριστοτέλη (Β3, 1-2) δημοσιεύουμε σήμερα! Διαβάστε παρακάτω.

 

 

16.10.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την ενότητα 13 της Πολιτείας του Πλάτωνα (519D-520A) δημοσιεύουμε σήμερα! Διαβάστε παρακάτω.

 

 

05.10.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την ενότητα 12 της Πολιτείας του Πλάτωνα (519B-D) δημοσιεύουμε σήμερα! Διαβάστε παρακάτω.

 

 

26.09.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Προτεινόμενα θέματα για την ενότητα 11 της Πολιτείας του Πλάτωνα (514Α-515Α) δημοσιεύουμε σήμερα! Διαβάστε παρακάτω.

 

 

23.09.2010

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Ξεκινάμε σήμερα τις δημοσιεύσεις μας στην ενότητα «ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ» του δικτυακού ιστοτόπου των ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ με επιλεγμένα θέματα διδαγμένου κειμένου στα Αρχαία Ελληνικά ... Διαβάστε παρακάτω.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
 

Copyright © 2010 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Διαχείριση ιστοτόπου: Δημήτρης Περβολιανάκης
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η με
οποιονδήποτε τρόπο ή οποιοδήποτε μέσο επανέκδοσή του, με ή χωρίς επεξεργασία, χωρίς προηγούμενη άδεια του διαχειριστή.